Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2010 15:00 - Кризата е икономическа но може да стане и финансово казва Д.Димитров
Автор: didexs Категория: Бизнес   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
1



image

"Антикризисните мерки на кабинета не са достатъчно адекватни и проблемът с кризата не се решава", каза пред БНР съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров.

"Кризата е икономическа, но при лошо стечение на обстоятелствата може да стане и финансова", добави той.

Големият проблем е дупката в бюджета. Правителството няма ясна концепция какво да прави, смята Димитров. Според него хората, които обясняват на премиера Борисов, че сме най-добре в Европейския съюз, не са наясно със ситуацията.

По думите му техните приказки са направо опасни. "Не ми се иска Международният валутен фонд да влиза в България, но възможността става все по-реална.

Трябва да се вземат мерки, за да не идва фонда", каза още Мартин Димитров. На въпрос дали Синята коалиция ще подкрепи актуализацията на бюджета, Димитров отговори с думите “зависи какво пише в документа”.

Според лидера на СДС модернизацията на армията, например, трябва да се направи след като мине кризата. Синята коалиция е за по-сериозно намаляване на разходната част на бюджета.

"Антикризисните мерки трябваше да бъдат по-малко", каза от своя страна финансистът и общински съветник от БСП Георги Кадиев.

Според него повечето от мерките на кабинета “Борисов” са толкова незначителни, че те изобщо нямат място в такъв сериозен документ. "Партията, която спечели изборите трябваше да влезе в управлението с подготвена антикризисна програма, а не да я мисли в движение", смята Кадиев.

"Предполагам, че сегашните мерки няма да работят, както тези, които бяха публикувани преди няколко месеца", припомни той. Според Кадиев антикризисните мерки е трябвало да се разделят в две групи - фискални и икономически.

"От едните само да се събират пари, а другите да стимулират икономиката", добави финансистът. По думите му в проекта на ГЕРБ няма икономически мерки "и ако в края на годината имаме 1% ръст на икономиката, то това няма да е заради Симеон Дянков, а заради самата икономика, която се издърпва за косите си от блатото".




Тагове:   може,   казва,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: didexs
Категория: Бизнес
Прочетен: 77190
Постинги: 23
Коментари: 85
Гласове: 4
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930